Zeepost 2013/4

Vragen en oproepen van lezers

Reünies Carpentier Alting Stichting Batavia

Onze school werd in 1902 opgericht door de Dhr. Carpentier Alting, een vrijmetselaar. In eerste instantie als een meisjes-HBS, maar later een uitgebreide scholengemeenschap met Gymnasium, HBS, MMS, MULO en lagere scholen. Deze scholengemeenschap (afgekort: CAS van Carpentier Alting Stichting) heeft bestaan tot 1960. Reünies in Nedeland werden al gehouden sinds vóór de oorlog en voortgezet daarna. Weliswaar onregelmatig, maar sinds 1973, met de oprichting van de Stichting CAS Reünisten, werden de reünies met meer regelmaat gehouden. Eerst om de 2 jaar, maar de laatste 5 jaar, elk jaar. Ook de CAS-ers in Indonesië houden jaarlijks een reünie. Het is al meerdere keren voorgekomen dat CAS-ers in Nederland en daarbuiten, samen met de CAS-ers in Indonesië een gezamenlijke reünie houden in Jakarta.

Lyceum CAS, Batavia

Lyceum CAS, Batavia

Er zijn voor 2013 weer twee reünies gepland. Op 18 mei a.s. te Zoetermeer in het Golden Tulip Hotel. En dan in Jakarta in de aula van het oude CAS-gebouw, de gezamenlijke reunie op 9 november 2013. Voor informatie over beide reünies kan contact worden opgenomen met ondergetekende.

Peter Abbink
pjabbink@zonnet.nl
T  070-2166282
M  0613247560.

x

Ita Samuels en Daan Legarde uit Bandoeng

Ik ben op zoek naar mijn vriendin uit Bandung, mevrouw Ita Samuels. Ik heb met haar in Bandung op school gezeten van 1947 tot 1950, waarna ik naar Nederland ben gekomen en haar uit het oog verloren ben. Uit dezelfde periode ook Daan Legarde waar ik mee bevriend was, hem ben ik ook uit het oog verloren. Hij woonde aan de Riouwstraat in Bandung tegenover een Chinese winkel. Ik zou graag weer met hen in contact komen.

Vyra Pieters
vyraline@hotmail.com

x

Dit bericht werd geplaatst in Zeepost en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Zeepost 2013/4

 1. W.(Bill) Zitman zegt:

  Surya, zoals je hebt uitgevonden, wij hebben veel in gemeen, maar tegenover gesteld. Jij als Indonesiër met een Nederlandse vrouw in Nederland, ik als Nederlander met een Asiatische vrouw in Australie. Maar onze oorsprong is en blijft Betawi, waar ons hart is achtergebleven.
  In Mei zijn we in Zoetermeer voor deze reünie.
  Als “niet echte Cassers” (maar toch wel bijna – allebij), zou het leuk zijn om je daar te ontmoeten. De rijsttafel is altijd goed, de Indorock muziek uitmuntend, maar het beste is altijd de ngobrol en interaction met nieuwe vrienden van het verleden. Praat er even met je vrouw over – jullie zijn van harte welkom!
  Ook wilde ik je vragen – ken je toevallig een “Maureen” in Zaandam? Bapaknja belanda, ibunja juga dari Tasik. Ik zal je het later uitleggen. Mijn email is zeetec@iinet.net.au

  • Surya Atmadja zegt:

   Bill ,
   ik neem deze week nog kontakt met jou .
   groetjes

   PS: In Jakarta heb ik op 23 maart een nog een kleine gehad in Senayan( Gelora Bung Karno) met 3 jaargangen, examenklassen ( Angkatan) 66-67-68 van de nieuwe generatie SMAN VII Jakarta .
   (voorheen CAS).
   Mijn “Angkatan”, de 66-ers zaten iets meer dan 3,5 jaren , dit in verband met de omwenteling van 1965 .
   Ik ken geen Maureen..

 2. Deanna zegt:

  My mother went to this school in 1920’s and 1930’s.

 3. zijn er nog mensen die ruud joon kennen? hij op deze school gezeten in 1947. zijn memoir komt binnenkort uit.
  seasidepress.org

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s