De Java Post helpt u herinneren!

Voetbalbeker Bandoeng (detail)

Voetbalbeker Bandoeng (detail)

Evenals vorig jaar doet de Java Post mee aan de wedstrijd om de beste geschiedenis site van het jaar. De Geschiedenis Online Prijs is een initiatief van Archieven.nl, Historisch Nieuwsblad en het Nationaal Archief. Er zijn twee prijzen in de wacht te slepen: een publieksprijs, groot €  2500, voor de site met de meeste stemmen van bezoekers, en een juryprijs, bestaande uit een sculptuur. De jury kijkt onder andere naar toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en originaliteit.

Vanaf 15 december j.l. tot 8 februari a.s. kan worden gestemd. Op de site van de prijs, www.geschiedenisonlineprijs.nl, werd deze week de tussenstand van de publieksstemmen bekend gemaakt. De Java Post maakt in ieder geval deel uit van de top-20!
Van deze site:   

“Er is op dit moment, 3 januari, al meer dan zesduizend keer gestemd.  Alle 225 websites hebben reeds minimaal één stem gekregen.
Mobiliseer uw netwerk en vraag of men een stem wil uitbrengen op uw website. Men kan dit nog 36 dagen doen. Het is heel eenvoudig en vergt nog geen minuutje tijd.
Attendeer uw stemmers er wel op dat zij hun uitgebrachte stem nog dienen te bevestigen met behulp van een link die zij per e-mail krijgen toegestuurd. Zonder deze bevestiging, gaat hun stem verloren!”

Natuurlijk voldoet de Java Post graag aan het verzoek van het organiserend comité.

Stem op de Java Post!

Hoe? Klik op het beeld rechtsboven in de Java Post. U kunt daar ook een motivering achterlaten voor uw stem, maar dat is niet noodzakelijk. Vergeet u alstublieft niet nog een keer uw stem te herbevestigen, anders telt deze niet.

Your country needs you!, zeiden de Amerikanen ooit. Voor de Java Post luidt onze oproep: Nederlands-Indië rekent op u! Meer dan ooit!

x

Dit bericht werd geplaatst in 9. Java Post en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

11 reacties op De Java Post helpt u herinneren!

 1. HenkAnthonijsz (1926) zegt:

  Stem op de Javapost! Doe het vandaag nog!

 2. sanne zegt:

  uiteraard gestemd, als 24 jarige lees ik dagelijks de java post.

  • buitenzorg zegt:

   Da´s goed nieuws, Sanne! Vooral 24-jarigen zijn bijzonder welkom! (om het gemiddelde een beetje naar beneden te halen ;-))

   • Ed Vos zegt:

    Een goed idee en het overwegen waard:
    jongeren die terugblikken op Nederlands-Indie
    Dat is even uitrekenen
    4 januari 2013 -/- 15 augustus 1962 (overdracht NNG)
    Voor Java was dat -/- 29 december 1949 (soevereiniteisoverdracht) en om de Indonesiers onder ons niet te kort te doen -/- 17 augustus 1945

    Senioren dwz. 50 plussers schrijven eens een jaar niet en gaan stil genieten 😉

   • Sen zegt:

    Ik vind de artikelen die geschreven worden ontzettend interessant. Het begon met het uitzoeken van de diensttijd van mn opa 1946-1949 op java. Door het uitzoeken raakte ik ook geinteresseerd in de tijd voor 1946, maar ook erna. Mn overgroot opa voer op de SMN naar Indië in de oorlog en later rond 1946 werd het schip waarop hij voer ‘troepenschip’ en vervoerde zij ook munitie en andere goederen. Mijn zoontje van 4 kan er inmiddels ook wat over vertellen, hij kon net als ik uren luisteren naar de verhalen van mijn oma. Als klein kind zat ik bij mijn opa en kon ik uren luisteren naar zijn verhalen over indie. Interesse was toen al gewekt.

 3. Vera Hager zegt:

  Vind de Java Post erg interessant en lees het elke dag. Keep up the good work

 4. Ed Vos zegt:

  “Tenslotte nog een tip: mocht u in huis meerdere mailadressen hebben, dan kunt het misschien nóg een keer proberen, vanaf uw vaste computer of smartphone.”

  En dan maar naar andere landen wijzen (of naar Indonesie) dat de verkiezingen daar onregelmatig verlopen. 😉

 5. Wilhelm Paul von Grumbkow zegt:

  Voor een beetje informatie over de koloniale tijd : http://elwininternational.com/java_revolts.html

 6. Aelle zegt:

  Terug van weggeweest. De pc had virussen en de toko deed er 3 weken over om ze te verwijderen. Heb jullie wel gemist, jongens. Mijn tijd intussen gevuld met veel tekenwerk wat ook geen vergeefse moeite bleek te zijn. Veel complimenten gekregen voor mijn abstracte geometrische kunst.

 7. Ed Vos zegt:

  Geschiedenis online prijs.
  Meedoen is belangrijker dan winnen
  http://www.geschiedenisonlineprijs.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s