Zeepost 2012/4

Vragen en oproepen van lezers

Familie Petit in Semarang

Zijn er nog lezers van Java Post die de familie Petit (mijn opa, oma en de drie kinderen Joke, Corrie en Molly) uit Semarang, (SOMPOK!) gekend hebben?? Opa was werkzaam bij Van Dorp in Semarang en afkomstig uit Leiden. Zijn er oud-Semarangers die herinneringen aan deze familie hebben, dan hoor ik dat graag.

Ingang Stadstuin, Semarang

Zijn er lezers, afkomstig uit Semarang, die herinneringen hebben aan het gebouw Stadstuin? Ik weet nog wel van mijn moeder dat dit een uitgaansgelegenheid was waar de lokale Indo’s dansten met de Nederlandse militairen. Ik draag nog een ketting met daaraan een medaille, ter herinnering aan mijn onlangs overleden moeder, die zij heeft gewonnen met een danswedstrijd, dus zeker is dat er volop werd gedanst. De Stadstuin lag in de nabijheid van de Koepelkerk. In verband met een binnenkort te verschijnen boek over Semarang wil ik graag meer weten over het interieur van de Stadstuin, hoe zag het er van binnen uit, was het een groot gebouw, wanneer waren de feesten, alleen in de weekeinden of ook door de weeks, was er ook een bioscoop in het gebouw, een kegelbaan misschien? Kortom, wie o wie weet mij meer over de Stadstuin in Semarang, jaren veertig van de vorige eeuw, te vertellen?    

Peter Petit, zoon van Joke Petit
rijswijk01@tele2.nl

Van der Mast in Takengön, Sumatra

Ik ben op zoek naar nadere informatie betreffende: Jacobus Carel van der Mast, geboren 18-08-1900, zoon van Franciscus van der Mast en Maria Otten. Volgens een Japanse interneringskaart werd hij op 28 maart 1942 gearresteerd. Hij was Serg. 1e klas bij het detachement Takengön, Sumatra. Laatst bekende woonplaats Takengön, Sumatra. Hij was getrouwd met J. Panopo. Volgens dezelfde kaart verbleef zij in het vrouwenkamp Langsa, Sumatra. Ook van haar zoek in gegevens.
Mijn interesse? Ik ben bezig met de genealogie van de familie Van der Mast. Mijn moeder was een Van der Mast.

Hans van Ekelenburg
kajoe1964@hotmail.com

Pieter Anthonijsz in Soerabaja

Bij het maken van mijn stamboom van vaderskant mis ik gegevens van één van mijn vaders broers. Wie weet meer van Anthonijsz, Pieter Karel, geboren 14-10-1889 Soerabaja?
Tijdens de Japanse bezetting en de daarop volgende revolutie moet hij in Magelang e.o. hebben gewoond. Kamphoofd geweest van een kamp, Warga Negara geworden, Was gehuwd met een Indonesische vrouw en had een zoon en dochter. Wat is er van hen geworden?

Henk Anthonijsz
h.anthonijsz@upcmail.nl

Autohandel Van Leeuwaarden uit Bandoeng

Ook zoek ik naar informatie over de autohandelaar uit Bandoeng Jan Kier van Leeuwaarden (zoon van Bernardus Johannes en Antinna Adriana Nieyenhuis), de grootvader van mijn buurman. Bernard Johannes van Leeuwaarden is een broer van Jan Kiers. Ook naar hem ben ik op zoek. Hij is van 26-01-1907 en was soldaat 1e klasse in het 1e garnizoen B. & T. – A. & O. in Medan. Hij was gehuwd met M. Johannes en woonde vermoedelijk in Brastagi – Sumatra. Mogelijk dat daar ook nog informatie over is.

Hans van Ekelenburg
kajoe1964@hotmail.com

x

Dit bericht werd geplaatst in Zeepost en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Zeepost 2012/4

  1. Katie zegt:

    Ik heb ooit in Bandoeng (rond 1933) op de lagere school in de klas gezeten met Renske van Leeuwaarden. Haar vader was autohandelaar. Ik meen dat zij is overleden.
    Maar heeft u al gezocht in de Familienamenbank van het Meertens instituut? http://www.meertens.knaw.nl/nfb/. Of op het Spyderweb en dan bij Namen : http://www.spyderweb.nl/
    Succes gewenst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s