Zeepost 2012/3

Vragen en oproepen van lezers

Sophie Elisabeth de Groot-Saueressig in kamp Tjideng

S.E. de Groot-Saueressig (OGS)

Mijn grootmoeder, Sophie Elisabeth (maar werd altijd Fee genoemd) de Groot-Saueressig is, van wat ik kan achterhalen, in maart 1944, vanuit Kramat naar Tjideng gekomen met haar 3 kinderen: Marijke (1937-2004), Roland (1939) en Boudewijn (1944). Zijzelf is in Tjideng overleden (22 juni 1945) en ik heb haar dus nooit gekend. Mijn vader spreekt nooit over het kamp maar ik zou zo graag wat horen van hoe mijn grootmoeder was.
Zij er wellicht mensen die zich haar, of anders mijn vader Roland of mijn tante Marijke kunnen herinneren en mij daar iets over kunnen vertellen? Ik (en ongetwijfeld mijn broers, neven en nichten) zou ontzettend blij zijn met wat herinneringen!!!!   

Mijn dank is groot,

Mita de Groot
Mita_30@yahoo.com

x

Families Klein, Wiggers, Duikers en Gross in Batavia

Tegen het einde van je leven wil je graag nog weten wat er allemaal gebeurd is met familie, vrienden en kennissen. Leven ze nog? Waar wonen ze? Als familie van mijn leeftijd is overleden, hebben ze misschien nog kinderen?

Ik zou graag willen weten wat terecht is gekomen van mijn familieleden:

De zoon van oom Frits Klein. Frits woonde in Jakarta, heb zijn zoon ooit ontmoet in Den Haag, hij was bij de koopvaardij.
De kinderen van tante Celine (meisjesnaam Klein) en oom Wiggers, 2 dochters, Lucie en Edith ging weer naar Indonesie,Hollandwas te koud. Een zoonEugene.
De kinderen en vrouw van Bertie Duikers, laatst in Groningen geloof ik. De meisjesnaam van de moeder van Bertie was de Witt.

En van anderen:

Loeki ?, was gymnastiek voorwerker met mij op de lagere Katholieke school, 1945, aan de Polonialaan in Meester Cornelis (Djatinegara).
Hedwig Gross mijn overbuur in in Djalan Ie, Meester Cornelis

Roy Klein (Florida,USA)
wrk9@juno.com

xx

Dit bericht werd geplaatst in Zeepost en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Zeepost 2012/3

 1. Ferry Wiggers zegt:

  Mijn neef Eric Wiggers uit Florida, heeft een prachtige Fam tree gemaakt en is nog steeds bezig nieuwe gegevens te verzamelen over de familie Wiggers en aangetrouwden. Toch mooi dat we nu weer nieuwe gegevens hebben, dus Eric kan weer verder met de fam tree. Mooi dat er nog zoveel informatie te vinden is. Dank er voor. met vr.gr. ferry Wiggers uit Amsterdam

 2. Walter zegt:

  Beste Ferry,
  Vandaag je reactie op de Post gezien. Ik heb nu ook mijn buurvrouw uit Batavia, Indonesie gevonden in Holland, dank zij Bertie van de Java Post. Wie weet wat er nog komt.
  H Groeten uit het heette Florida, Weeki Wachee, home of the life mermaids.
  Walter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s