Selamat tahun baru

Herinnering aan den kerstavond 1935 ten huize van de familie F. Hartman, Lebong Donok, Zuid-Sumatra. [TM-60035564]

 

Voor velen is het jaar 2020 een jaar om snel te vergeten. Te veel twijfels, te veel beperkingen. Toch hebben we ook weer veel geleerd. Wat Indië betreft, de discussies over de Jan Pieterszoon Coen, het kolonialisme en de roofkunst, dit jaar zo belangrijk, zijn nog lang niet afgelopen. Het volgend jaar gaan we daarmee weer gewoon verder, maar er zullen zich zeker ook nieuwe onderwerpen aandienen.

De Java Post volgt alles op de voet.

De ijverige eenmansredactie wenst zijn lezers bijzonder plezierige feestdagen en een gezond nieuw jaar! Selamat tahun baru!

 

 

Dit bericht werd geplaatst in 9. Java Post. Bookmark de permalink .

20 reacties op Selamat tahun baru

 1. j.w.hoegen zegt:

  terima kasih Pak .

  poekoel terus , jah !
  menghendaki , betul .

 2. Emile Verbunt Sr. zegt:

  Iedere keer lees Java Post met grote interesse. Veel dank voor al uw inspanning! Ga zo door. Ik wens u en de uwen een gezond 2021 en een prettige Kerst.

 3. Ron zegt:

  Dank je wel Bert. Van uit Amerika, California, ook voor jouw en de familie fijne feestdagen en een Covid-19 vrij 2021. Ook allerbeste wensen aan alle lezers/schrijvers/reageerders van javaPost.
  Daarbij spreek ik de wens uit dat er in 2021 meer begrip, interesse, samenwerking en eenheid ontstaat bij de Indische mensen, waarbij een ieder ook over hun landgrenzen willen kijken.
  Want waar je ook woont, een Indo blijft een Indo.

 4. Beste Bert, dank voor alle lezenswaardige bijdragen en mijn beste wensen voor de hele redactie 🙂

 5. Quanon zegt:

  Beste Bert, hartelijk dank ! Lukt het om de duisternis die over ons ligt even opzij te duwen ? Een paar dagen plezier, een aangenaam gesprek, dierbaren om je heen en een goed glas. Overpeinzend wat ons opeens en zonder waarschuwing ontnomen werd in 2020. Javapost is een kleinood, interessant en relevant. Dank voor 2020 en loop vol verwachting 2021 binnen. Er is nog zoveel te bespreken🙌

 6. Rahadi zegt:

  Heer Bert Immerzeel, dank voor het interessante leesvoer dat u de lezers van de Java Post ook het afgelopen jaar hebt voorgeschoteld.

 7. Joan Snellen van Vollenhoven zegt:

  Beste Bert, Graag wens ik je Prettige Kerstdagen en een voorspoedig en gezond Nieuwjaar. Met dank voor de vele bijzondere artikelen. Nu heb ik niet zo’n fraaie foto om bij te sluiten. Maar bijgaande link naar een video van het Toba meer maakt mogelijk wat goed. https://youtu.be/l8uqnfhHwSk

  • Ron zegt:

   Mijn families, zoel de Geenen als de Chevalier komen uit West Sumatra, Fort de Kock, Padang en Sawahlunto. Ik heb dan ook heerlijk genoten van de opnamen van het Toba Meer.

 8. Bas Kreuger zegt:

  Veel dank voor weer een jaar Java Post Bert.
  Keep up the good work.

 9. N.i.van Hal_van Willigen zegt:

  Fijne feestdagen!

 10. Jan A. Somers zegt:

  Bert, natuurlijk prettige feestdagen toegewenst, ook voor je gezin. Maar nu vooral voor jezelf, dat de volgende stappen eindelijk kunnen worden gezet. Jan en Greetje S.

 11. J.Michiel Alma zegt:

  Beste Bert ,

  een goed 2021 toe gewenst voor jou en je dierbaren , en zeker ook voor je geesteskind , De Java Post .
  En vooral , alle goede wensen voor de gezondheid van jou en je dierbaren ,

  hartelijke groet , Michiel Alma

 12. Beste Bert,
  Heel veel geluk en gezondheid toegewenst voor het komende jaar. Dank voor het weer iedere keer schrijven van ” De Java Post ”
  Hartelijke groeten, Hans Tegelaar.

 13. John Michael (Michel) Brummer zegt:

  Geweldig deze nieuwsbrief! Boeiend, leerzaam en vooral interessante dokumentatie voor het nageslacht over deze unieke periode in de geschiedenis die nooit meer terugkomt. Ga zo door!
  Ben maar een paar jaar in Indonesië geweest in mijn jeugd (jaren vijftig op Celebes) maar het heeft een ‘onuitwisbare’ invloed op mijn leven gehad. Ondanks alles, fijne feestdagen.

 14. Dank voor de vele en uitgebreide post, de verschillende invalshoeken die gepresenteerd worden geven nieuw inzicht en waardeer ik enorm. Succes met het voortzetten komend jaar en ik kijk ernaar uit! Alle goeds in gezondheid voor 2021

 15. Bep Nienkemper zegt:

  Hallo Bert, mijn allerbeste wensen voor 2021.
  Nogmaals mijn grote dank voor je hulp een tijdje geleden.
  En alle informatie op je site.
  groetjes Bep Nienkemper

 16. Karl Urban zegt:

  Heer Bert Immerzeel,hartelijk dank voor jaren Indisch nieuws,een goed Benteng jaar toegewenst,,Karl Urban

 17. Benedict Janssen zegt:

  Beste Bert, veel dank voor deze website! Erg informatief, en ook een zeer nuttig om bij te kunnen houden wat er zoal in de media verschijnt over ‘Indië’. Ik wens je een gelukkig en gezond 2021 toe!

 18. Henry van Amstel zegt:

  Selamat tahun baru!!

 19. R.L. Mertens zegt:

  @Tahun Baru; Iedereen en zeker Buitenzorg; een goed 02021! Poekoel teroes! Of is het pukul terus (op z’n Hollands uitgesproken klinkt het mi. banaal)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s