Sarangan, een idyllisch oord met de lucht van saté

Hotel Huize Hansje

Hotel Hansje

Bookmark de permalink.

9 reacties op Hotel Huize Hansje

 1. Ineke Coppen van Rheeden zegt:

  Dit is het hotel van mijn oma Trees Swaving.. Hier ben ik opgegroeiden een gelukkige jeugd gehad tot dat we in het bersiapkamp Girimojo werden gevangengenomen. Warme herinneringen,,

  • Frans Maarten Westerveld zegt:

   Mijn grootvader meneer Gerrit Vink heeft hier begin September 1929 gelogeerd. Hij had hoofdpijn klachten en last van zijn schouder en een trekkende hand. Grootvader was directeur van “de van Limburg Stirum school” in Solo. De artsen hadden hem rust voorgeschreven in de koelte van de bergen. Hij schrijft er over aan zijn zoon nu wijlen Professor Dr M Vink. Hij reisde per trein naar Medioen, vandaar een stuk met de auto en tenslotte op een mak paardje naar boven. Daarna is hij er nog een weekje geweest met zijn hele gezin, grootmoeder Cor, zonen Maarten en Andries en dochtertjes Leentje en Grietje. Grootmoeder en dochtertjes werden in de draagstoel naar boven gebracht.

  • Marijke Blanckaert-Gagel zegt:

   Het hotel wordt ook in het boek “Schuilen tussen bamboe” van Birgit Triepl vernoemd. Het is mooi om te lezen, vooral omdat zij in Sarangan en Hotel Huize Hansje zo’n fijne tijd hebben gehad.
   Ikzelf ben er geboren en mijn moeder heeft altijd heimwee gehouden naar Hotel Huize Hansje.

 2. Marijke Blanckaert-Gagel zegt:

  Mijn tweeling broer en ik zijn hier geboren. Mijn vader was al geïnterneerd en mijn zwangere moeder was door de Jap naar Sarangan gestuurd. Wij waren 3 maanden oud toen zij met haar 4 kleine kinderen (dochter van 4, zoon van 2 en tweeling van 3 maanden) naar een kamp werd gestuurd. We zijn allemaal levend na de oorlog in Nederland aangekomen.

 3. Hans Ottenhoff zegt:

  Het hotel van mijn oma, de moeder van mijn vader. Het hotel is naar hem vernoemd en hij is daar opgegroeid. In november 2023 hoop ik Sarangan te kunnen bezoeken.

 4. Marijke Blanckaert-Gagel zegt:

  In gedachten reis ik met u mee. Heb er altijd naar verlangd mijn geboorteplek te bezoeken, maar door verschillende omstandigheden is het er nooit van gekomen, helaas. Ik volg alles op mijn laptop en daar geniet ik ook van. Ben heel benieuwd hoe u de reis en de plek gaat ervaren. Ik wens u heel veel plezier toe en de ontmoeting zal zeker emotioneel zijn. Alvast goede reis en graag tot horens.
  Groeten Marijke Blanckaert-Gagel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s